tanzania1205-08

 

Shawls4you is opgericht met de intentie minder bedeelde mensen in ontwikkelingslanden en in Nederland te helpen.

Zodoende kwamen wij in contact met een leverancier die dezelfde visie nastreeft. Deze leverancier koopt Sjaals in voor een eerlijke prijs zodat de werknemers in Tibet een redelijk bestaans leven kunnen opbouwen. Dit leek ons een prachtig goed.

 

 

 

Tibetaanse sjaal

Tibetaanse sjaal van Yak wol De Tibetaanse sjaal is gemaakt van de ondervacht van de Yak, zuiver yak wol in prachtige kleuren. De sjaal is heerlijk warm, soepel, licht en zacht. De kwaliteit van deze wollen sjaal is hoogwaardig waardoor u er jarenlang plezier van zult hebben.

De wol wordt gemaakt van het fijne warmte-isolerende onderhaar van de yak, een Aziatische hooglandrund. De yak is een gedomesticeerde diersoort. De grote runderen komen veel voor in het Himalaya gebergte waar zij worden gehouden door mensen uit het noorden van China, Mongolië, Tibet en Nepal. De sjaals worden voornamelijk met de hand gemaakt door wevers uit Nepal.

Tips voor de behandeling van yak wol: Yak wol is net als alle wol kwetsbaar dus was het liever niet te vaak. Een goed alternatief is om de sjaal te laten luchten. U kunt de sjaal natuurlijk ook naar de stomerij brengen. Gebruik bij handwas een klein beetje zachte zeep in lauw water. Laat de wol nooit inweken en spoel de wol goed uit. De wol nooit uitwringen. Laat de sjaal liggend op een handdoek drogen.

 

← terug